Volumemeting via slagmeter

UTRECHT – De 2K Smart van Wagner is een elektronisch bestuurd meng- en doseersysteem. Afhankelijk van het materiaal worden gewoonlijk slagmeters, tandwiel- of Coriolis-flowmeters gebruikt voor de stroommeting, wat nodig is om een hoogwaardige afwerking te verzekeren.

Wat mengsystemen met automatische harderdoseercontrole betreft, biedt de markt hoofdzakelijk tandwiel- of massaflowmeters aan. Deze blijken niet altijd ideaal, vooral als er gewerkt wordt met materialen met een hoge viscositeit die een hoog vastestofgehalte hebben. Dit komt omdat er meer slijtage is door het contact met het materiaal tijdens de stromingsmeting. Bovendien moet het meetsysteem constant schoongemaakt worden.

Daarom biedt Wagner nu de slagmeter aan op het nieuwe 2K-smart meer componenten mengsysteem. Deze slagmeter heeft al zijn waarde bewezen in het TwinControl meng- en doseersysteem. De slagmeter berekent de doorstroomsnelheid aan de hand van de pompslag. Dat betekent dat hij niet in contact komt met het materiaal. Daardoor wordt slijtage beperkt en zijn er minder schoonmaakkosten.

De 2K Smart kan niet alleen als 2K-meng en doseersysteem gebruikt worden, maar kan ook als 3K-meng- en doseersysteem geconfigureerd worden. Ook het derde component wordt automatisch toegevoegd en gedoseerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat het materiaal automatisch verdund kan worden. Op die manier bespaart de gebruiker ongeveer een half uur per 30 liter verpakking, is het proces betrouwbaarder omdat er geen mengfouten zijn en er altijd exacte mengverhoudingen gebruikt worden.

De 2K Smart kan voor verschillende toepassingen worden samengesteld. Zo is er bijvoorbeeld een versie beschikbaar voor het verwerken van zuurhardende laksystemen. Het systeem is ook geoptimaliseerd voor integratie met geautomatiseerde systemen. Met behulp van een online configurator kan WSB Finishing equipment het meng- en doseersysteem optimaliseren. Vervolgens wordt het volledig geassembleerd geleverd en kan het meteen in gebruik worden genomen.

Nader informatie:
WSB Finishing Equipment
Telefoon: 030 – 241 41 55
www.wsb-benelux.eu