Duivestein bouwt innovatieve platenmagazijnen voor groot en klein

OSS – Duivestein Techniek Oss presenteert twee vernieuwde types platenmagazijnen voor de plaatverwerkende industrie. Ze zijn te plaatsen bij vrijwel ieder merk zaag en CNC machine. Daarnaast presenteert Duivestein een SA handlingmachine voor het uitsorteren, stockeren en het orderpicken. “Automatiseren is de toekomst. Dat is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Ook kleinere bedrijven kunnen hier heel goed in mee.”

Het Brabantse bedrijf heeft verschillende types stapelautomaten en transportsystemen. Deze machines zijn op vele plekken in de industrie voor en/of achter vrijwel iedere productiemachine inzetbaar, zoals bij een kantenaanlijmer, schaafmachine, afkortzaag, breedbandschuurmachine, perslijn en lakstraat. “We bouwen op maat en alles in eigen beheer. Dat is de kracht van ons bedrijf”, zegt Ruud Duivestein. Samen met zijn broer Paul nam hij in augustus het bedrijf van zijn ouders over. “Het bedrijf blijft in de familie en daarmee blijft ook de kennis behouden. Maar we zijn jong en ambitieus en we willen de komende jaren in hoog tempo een aantal innovaties doorvoeren, die het werken in de metaal, kunststof en houtindustrie verder optimaliseren. En voor al onze machines geldt: we leveren maatwerkoplossingen. Daarbij verzorgen wij het gehele traject: van ontwerp tot en met oplevering. Zo zijn de systemen in no time operationeel.”

MD-SV platenmagazijn

Naast het traditionele platenmagazijn welke standaard op de vloer geplaatst wordt, heeft Duivestein een nieuw type ontwikkeld, speciaal geschikt om op een verdiepingsvloer te plaatsen. “We hebben deze speciaalmachine ontwikkeld voor bedrijven die de capaciteit in de fabriek qua ruimte beter willen benutten. Platen worden standaard op de vloer opgeslagen, dit neemt relatief veel ruimte in beslag. Deze ruimte kan beter benut worden door bijvoorbeeld een bewerkingsmachine te plaatsen. Om ervoor te zorgen dat de platen een verdieping hoger worden opgeslagen is het platenmagazijn type MD-SV benodigd. Op de HoutPro+ is deze machine getoond in combinatie met een labeltafel. Deze tafel wordt direct beladen en kan gekoppeld worden aan een CNC machine of opdeelzaag. Dit platenmagazijn kan dus bij vrijwel ieder type bewerkingsmachine worden ingezet”, zegt Duivestein, die er aan toevoegt dat hij ook een entresol/ verdiepingsvloer kan leveren zodat de gebruiker zowel de hoogte als de oppervlakte van het magazijn optimaal kan benutten.

PR platenmagazijn Greenline

Het PR platenmagazijn is het nieuwste type. “Dit platenmagazijn is speciaal ontwikkeld voor bedrijven waar een klein aantal platen per dag gehandeld wordt. Zeg maar tussen de tien en twintig platen. De machine heeft een lagere handlingssnelheid en hefvermogen dan zijn voorgangers in de MD serie en verbruikt daarbij aanzienlijk minder energie. De PR machine heeft bijna dezelfde eigenschappen als de MD machine. Het PR platenmagazijn is een zeer compleet uitgeruste machine met alle benodigde opties voor het handelen van platen en deuren.”

SA handlingsmachine

Een derde noviteit van Duivestein is de SA handlingsmachine , speciaal ontwikkeld voor het uitsorteren, stockeren en orderpicken van halffabricaten die afkomstig zijn uit diverse bewerkingsmachines. Denk hierbij aan opdeelzaagmachines, nestingcellen, kantenaanlijmers en boorstraten. “De SA machine wordt ingezet als aan- en afvoersysteem voor bovenstaande bewerkingsmachines. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid de afgewerkte delen uitgesorteerd op pallets te stapelen. Door dit systeem toe te passen is het mogelijk het manueel handelen van halffabrikaten tussen de diverse bewerkingsmachines uit te schakelen. Het gesleep met pallets en
karren tussen de diverse bewerkingen is daarmee verleden tijd. Elk paneel is gelabeld en een barcodescanner kan deze informatie lezen, hierdoor kan een computer bepalen wat er met het paneel moet gebeuren en waar het geplaatst moet worden.”

Nadere informatie:
Duivestein Techniek Oss
www.stapelautomaten.nl

DELEN