Metsä Wood presenteert prefab elementen in samenwerking met Belgische fabrikant Dupac

APELDOORN – Metsä Wood streeft in Europa naar een houtbouwecosysteem rond KertoLVL-producten. Dupac, een Belgische fabrikant van prefab houtelementen, is één van de partners die Kerto-Ripa-elementen produceren.

Dankzij het partnerschap met Metsä Wood heeft Dupac onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn korte bestaan: Dupac kan nu CE-gecertificeerde Kerto-Ripa-dak- en vloerelementen leveren op de Belgische markt. Door de certificering kan er met name worden voorzien in de vraag naar gebouwen met meerdere verdiepingen.

CE-certificering

Het Kerto-Ripa LVL-bouwsysteem is een innovatie van Metsä Wood die het mogelijk maakt grotere overspanningen te realiseren zonder dragende tussenwanden of kolommen. Het systeem is gebaseerd op houten Kerto LVL-panelen van Metsä Wood, die beschikken over een uitstekende dimensionale stabiliteit. De Finse fabrikant ontwikkelde de technologie van elementen waarin het hout op een specifieke manier met elkaar verbonden is. De toepassing van deze elementen brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee voor houten overspanningen van maar liefst 24 meter lang. Interne en externe kwaliteitscontroles waarborgen dat de Kerto-Ripa LVL-elementen die Dupac produceert voldoen aan de vereisten van de European Technical Assessment (ETA). Het CE-certificaat van het certificeringsinstituut SKH bevestigt deze conformiteit.

“Voor ons is de nieuwe productielijn voor gecertificeerde Kerto-Ripa LVL-elementen een mijlpaal. Daarom kunnen we ons nu duidelijk laten zien als Metsä Wood-partner op de Belgische markt en worden we een serieuze speler op het terrein van technisch uitdagende appartementenbouw, en grootschalige utiliteits- en vastgoedprojecten. Door de samenwerking met Metsä Wood bevinden wij ons in een uitstekende positie en treden we de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Wij beschikken over de enige CE-gecertificeerde productiefaciliteit voor Kerto-Ripa in België en zien mogelijkheden voor woningbouw, scholen, indoor zwembaden, sportcomplexen, kantoren en andere commerciële en openbare gebouwen”, vertelt algemeen directeur van Dupac, Marc Cuyvers.

Open source-initiatief

Metsä Wood lanceerde onlangs het Open Source Wood-initiatief: een oproep aan architecten, ontwerpers en engineers om hun krachten te bundelen, innovatie te delen en kennis uit te wisselen over grootschalige, modulaire houtbouw. Door het creëren van het Open Source Wood-innovatieplatform rond modulaire houtbouw wil Metsä Wood de lokale houtbouwsector verbinden met wereldwijde kennis om samenwerking en groei te faciliteren.

Metsä Wood zet de eerste stap door zijn eigen intellectuele eigendom voor modulaire Kerto LVL-houtelementen te delen en deze voor iedereen vrij beschikbaar te maken.
Nadere informatie over Open Source Wood en deelname: www.opensourcewood.com