Excenterschuurmachine

De nieuwe excenterschuurmachines van Metabo zijn geschikt voor permanent gebruik.

BREUKELEN – Met de SXE 150-2.5 BL en SXE 150-5.0 BL introduceert Metabo twee excenterschuurmachines voor de productieve en trillingsarme oppervlaktebewerking.

De SXE 150-2.5 BL is met een schuurcirkel van 2,5 millimeter geschikt voor de voorbereiding van glanzende en hoogglanzende oppervlakken. Bij schuurwerkzaamheden, die op de eerste plaats een hoge materiaalafname vereisen, zoals bij het schuren van trappen en deuren, grijpen professionals naar de SXE 150-5.0 BL, met een schuurcirkel van 5,0 millimeter. Met een gewicht van 1 kilogram zijn de twee extreem licht en handzaam. De nieuwe machines zijn bijzonder trillingsarm en zijn daarom geschikt voor het veeleisende permanente gebruik. De krachtige brushless motor garandeert een constant toerental ook bij sterke belasting.

Een optimaal afzuigvermogen is gegarandeerd met de multiperforatie schuurzool, multiperforatie schuurschijven en een professionele alleszuiger. Zo krijgen gebruikers ongeveer 20 procent meer afzuigvermogen vergeleken met traditionele schuurschijven. Door de optimale afzuiging worden stofresten op het werkstuk tot een minimum beperkt. Verder reduceert de schuurschijf met multiperforatie de stofbelasting en beschermt daarmee de gezondheid van de gebruiker. Met name voor de bewerking van hout, metaal, verf en lakken brengt Metabo nieuwe multiperforatie-schuurschijven op de markt met vijftien gaten voor een bijzonder effectieve afzuiging.

Zowel bij de SXE 150-2.5 BL alsook bij de SXE 150-5.0 BL voorkomt de schijfrem dat de schuurschijf hoogwaardige oppervlakken beschadigt bij het neerleggen van de machine. Een programmeerbare dodemansschakelaar dient naar keuze als aan- en uitschakelaar of als toerentalschakelaar. In de toerentalmodus wordt het toerental hoger, naarmate de schakelaar verder wordt ingedrukt. Er kan gekozen worden uit zes toerentalniveaus. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld teveel afname bij het schuren van fineer of te sterke opwarming bij het bewerken van thermoplastische lakken. Verder voorkomt de elektronische zachtaanloop de beschadiging van het oppervlak bij het starten van de machine.

Nadere informatie:
Metabo Nederland
Telefoon:: 0346-259 060
www.metabo.com/nl

DELEN