Accukantenfrees en accuschaafmachine

AMSTERDAM – Bosch biedt met de GKF 12V-8 Professional en de GHO 12V-20 Professional een accukantenfrees en een accuschaafmachine in het 12 voltsegment aan. Beide machines zijn uitgerust met een krachtige EC-motor en werken op sterke Lithium-Ion-accu’s.

Professionals kunnen momenteel kiezen uit zeven verschillende 12-volt-accu’s: van 1,5 tot 6,0 Ah. Het Flexible Power System van Bosch garandeert hierbij de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en laadapparaten. De machines zijn goed in balans, ergonomisch en zeer compact, wat door het 12 voltsysteem en de toepassing van EC-technologie mogelijk wordt gemaakt. De EC-motor biedt bovendien een hoog vermogen en is onderhoudsvrij.

Accufrees

De handgreep van de accukantenfrees GKF 12V-8 Professional is zeer smal en ergonomisch gevormd, zodat de accukantenfrees comfortabel met één hand kan worden geleid om bolronde of holronde profielen en afkantingen te frezen. De machine is met een gewicht van 1,1 kilogram erg licht en biedt door zijn geometrie een optimale balans: het machinezwaartepunt is door de plaatsing van de frees aan de achterzijde van het gereedschap naar het werkstuk toe verplaatst. De voetplaat is zodanig vormgegeven dat deze een zo groot mogelijk contact met het werkstuk heeft. De voetplaat kan dankzij snelverstelling eenvoudig met een druk op de knop worden afgesteld. De fijninstelling gebeurt via een duimwiel: een volledige omwenteling komt overeen met één millimeter hoogte.

Accuschaaf

De accuschaafmachine GHO 12V-20 Professional is wat betreft gewicht en formaat vergelijkbaar met een klassieke handschaaf. Zijn ergonomische handgreep en de goede balans zorgen ervoor dat deze comfortabel met één hand kan worden geleid. De optimale schaafbreedte van de accuschaafmachine bij een schaaf-diepte van één millimeter ligt bij 40 millimeter, de maximale schaafbreedte bedraagt 56 millimeter. De diepteverstelling gebeurt in twintig stappen tot maximaal twee millimeter. Bij de bijzondere machine-eigenschappen horen daarnaast de robuuste aluminium behuizing van de schaafas evenals de optionele stofafzuiging – met een stofzak of via een stofafzuiging die met een adapter aan een stofzuiger kan worden aangesloten.

Nadere informatie:
Bosch Nederland
Telefoon: 076 – 579 54 81
www.bosch-professional.com

DELEN