Hannover klaar voor de Ligna

HANNOVER – Het beurscomplex van de Hannover Messe bereidt zich voor op de Ligna 2017, van 22 tot en met 26 mei. 1500 Exposanten uit 49 landen presenteren hun innovaties. Industrie 4.0, Internet of Things en Smart Factory zijn de leidende thema’s.

Deze ontwikkelingen gaan zorgen voor een grotere efficiëntie en toenemende productiecapaciteit, zodat de houtverwerkende industrie zich ook de komende jaren competitief naar andere sectoren kan opstellen. ’s Werelds grootste beurs voor de houtverwerkende industrie omvat zo’n 128.0000 vierkante meter beursterrein. Christian Pfeiffer, eindverantwoordelijke voor de organisatie van de Ligna: “Het is de eerste keer weer sinds lange tijd dat er weer sprake is van een groeiende beurs. Qua oppervlak, maar ook voor wat betreft het aantal deelnemers. Er is sprake van de grote diversiteit. Om er een paar te noemen: innovatieve zaagtechnologie, energievoorziening uit hout, bosbouw, oppervlaktebewerking, plaatbewerking, en massieve houtbewerking.”

Nieuwe halindeling

Een belangrijke aanpassing bij deze editie is de veranderde indeling van het terrein. De aangepaste halindeling zorgt voor een betere afstemming tussen de kleine en de grote exposanten. Maar de indeling is meer thema-gericht en dat betekent dat het voor bezoekers eenvoudiger en overzichtelijker is om nieuwe producten en kansen te ontdekken. Het totale programma wordt aangevuld met een ondersteunend programma van conferenties en forums. Een belangrijke ontwikkeling die gaande is en op de Ligna veel aandacht krijgt, is de trend dat kleinere bedrijven steeds meer gebruik gaan maken van dezelfde geavanceerde technologieën als de grote bedrijven. Zo zal er een speciaal deel ingericht worden ‘Tools, Machinery and Plant for Custom and Mass Production’, waar toeleveranciers de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld hun kleinere machines vooral voor de massieve houtbewerking te presenteren.

Andere interessante thema’s die aan bod komen zijn ‘Automatisering’ en ‘Oppervlaktebewerking’, die uitgediept worden middels workshops tot aan presentaties en live-demonstraties op de beursvloer.

De beurs is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00. Online ticketverkoop verloopt via www.ligna.de/en/tickets. Meer inhoudelijke informatie over de beurs is te vinden op www.ligna.de.