SCM beschikt over indrukwekkende range kantenaanlijmmachines

SONY DSC

WORMERVEER – Het aanbod van enkelzijdige kantenaanlijmmachines van SCM is zeer uitgebreid. De range bestaat uit maar liefst tien verschillende modellen, van de kleinste machine SCM K100 tot en met de SCM Stefani One. Binnen deze range is er voor elk type bedrijf wel een machine die voldoet aan de eisen en wensen, of het nou een eenmansbedrijf is of een productiebedrijf die in meerdere ploegen werkt.

De afgelopen jaren is er veel ontwikkeling geweest in de methoden van aanlijmen. Waar vanuit het verleden de EVA verlijming standaard was, zien we een grote verschuiving naar een hogere eindkwaliteit door gebruik te maken van PU aanlijmtechniek of laser kantenband met een naadloze verlijming. SCM is hier op ingesprongen en heeft een indrukwekkend aanbod van lijmtechnieken.

Smart Glue Pot

Een constante gesmolten lijm-kwaliteit, permanent gecontroleerde dosering, snelheid en smetteloosheid en een geoptimaliseerde lijmstroom zijn enkele voordelen van de Smart Glue Pot (SGP).
De nieuwe SGP is ontwikkeld om de hoeveelheid gesmolten lijm die uithardt te minimaliseren en zo vermindering van kwaliteit te voorkomen. Het ontwerp wat de lijm van boven naar beneden laat lopen zorgt voor continu vers gesmolten lijm in plaats van lijm die al eerder gesmolten is geweest en wordt rondgepompt. Het SCM Group-patent zorgt ervoor dat de lijmtank onmiddellijk kan stoppen, zonder lijm te lekken, dankzij een efficiëntere sluiting. Een kwalitatief hoogwaardig afgewerkt paneel wordt bereikt met de NC gestuurde dosering waarvan de parameter in een programma kan worden opslagen en de nieuwe verspreidingsroller die de lijmlijn optimaliseert. De Smart Glue Pot maakt een uiterst efficiënte en flexibele productie mogelijk, omdat zowel EVA als PU-lijm gebruikt kan worden. Het bijvullen kan handmatig of met een automatisch voorsmeltsysteem voor zowel EVA als PU lijm, afhankelijk van de gewenste productiviteit. De lijm kan uitgewisseld worden, dankzij de automatische lijm schoonmaak cyclus waarbij restanten worden verzameld in een uitneembare verzameltank.

Pu Box L

Het nieuwe smeltstation voor PU lijm, Pu Box L, met zijn compacte ontwerp en perfecte integratie in de machine, is ontworpen om de prestatie van PU-lijm te optimaliseren en het verbruik te verbeteren door alleen lijm te smelten wanneer dit gevraagd wordt. De exclusieve CFS-koeling voorkomt ongewenste toename in viscositeit en als gevolg hiervan de toenemende veroudering van de lijm die achterblijft in de smeltkamer. Een snelsmeltsysteem en lijmniveau reset systeem in de Pu Box L voorkomt korstvorming doordat de hoeveelheid gesmolten lijm in de lijmtank met de helft verminderd wordt. Er wordt daarnaast maximale bescherming tegen vocht gegeven tot en met de zone van de lijmopbrengrol aan toe. Ook het rechtstreeks gesloten circuit van het voorsmeltsysteem naar de lijmbak draagt daar aan bij. Dit zijn slechts enkele van de vele technische hoogstandjes die zorgen dat bedrijven technisch hoogwaardige machines hebben om zodoende betere producten te maken en zo hun concurrentiepositie te vergroten.

Slim Line

Het lijkt een illusie om met een beperkte investering veel beter te kunnen concurreren met een kwalitatief hoogwaardig lijmresultaat. Met het gepatenteerde Slim Line kantaanlijmingsysteem wordt dit mogelijk. De PU-lijm kan rechtstreeks worden aangebracht op het niet-poreuze oppervlak van het kantenband en de hoeveelheid aangebrachte lijm kan exact worden geregeld, zelfs tot nagenoeg onzichtbare lijmlagen van slechts 0,08 millimeter. Deze aanzienlijke esthetische kwaliteit kan worden bereikt met een extreem kleine investering. De bewezen kwaliteiten van PU-lijm garanderen maximale productiekwaliteit en technisch perfecte resultaten.

AirFusion+

Met het vernieuwde AirFusion+ systeem, word een indrukwekkende kwaliteit van afwerking bereikt. Deze techniek van het aanlijmen van kantenband zonder gebruik te maken van lijm, zorgt voor een onzichtbare naad tussen kantenband en het paneel. Er wordt een gedoseerde hoeveelheid perslucht met een hoge temperatuur op speciaal kantenband gespoten, zodat een specifieke laag van het materiaal week wordt en vervolgens in de poriën van het paneel wordt gedrukt. Hierdoor is er geen lijm nodig. De veelzijdige AirFusion+ techniek kan uitstekend worden gecombineerd met andere lijmtechnieken om zodoende ivoor de materialen die niet geschikt zijn om met deze techniek aan te lijmen en is beschikbaar vanaf de SCM Olimpic K360-serie.
AirFusion+, met snelheden tot respectievelijk 15 en 25 meter per minuut, kan worden geconfigureerd voor verschillende prestatieniveaus.

DELEN