10.9 C
Apeldoorn
zaterdag 1 oktober 2022

1 miljoen euro voor FSC

Opening Platowood Paviljoen

Beheerdersdag

Volledig circulaire deur

UTRECHT – De Forest Stewardship Council (FSC) krijgt maar liefst 1.000.000 euro van de Nationale Postcode Loterij om verantwoord bosbeheer wereldwijd te versnellen. Deze gift zal FSC International gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen om certificering te versterken en deze toegankelijk te maken voor boseigenaren van alle soorten en maten.

“We zijn heel blij dat we deze gift hebben gekregen dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij,” zegt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “Met drones, satellietbewaking en andere digitale tools willen we onze controles in het bos effectiever maken, data over boscertificering en bescherming beter beschikbaar maken en ketencertificering vereenvoudigen. Hierdoor krijgt de boseigenaar eenvoudiger toegang tot certificering en de markt. Door adequate maatregelen te treffen kunnen we bossen behouden en klimaatverandering aanpakken. Technologische ontwikkelingen spelen daarbij een belangrijke rol.”

De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.

- Advertisement -

Laatste nieuws

Opening Platowood Paviljoen

Beheerdersdag

Volledig circulaire deur

X